5.3.2018

Kaupunkilaisten toive täyttyy: Oodiin tulee sekä ravintoloita että kahviloita

Siru Valleala
Ajankohtaista / ruoka / Kaupunkilaisten toive täyttyy: Oodiin tulee sekä ravintoloita että kahviloita

Oodin ravintola- ja kahvilatarjonnasta on jo innokkaasti kyselty, onhan sijainti keskeinen – ja pieni herkkuhetki on ihmiselle yhtä tärkeä kuin pieni lukuhetki! Onko luvassa kodikasta kirjastokahvilatunnelmaa vai moderneja viinilasillisia lukemisen lomaan?

Lähileipomon korvapuusteja ja lasillinen viiniä hyvän kirjan äärellä? Kun kaupunkilaisilta tiedustellaan toiveita uuden keskustakirjaston palveluihin liittyen, moni unelmoi viihtyisästä kirjakahvilasta ja kirjastobaarista, jossa voisi nauttia välipaloista ja Töölönlahden maisemista.

– Toivoisin myös, että alueelle tulisi uusi, laadukas lounaspaikka, jonne pääsisi helposti lastenkin kanssa, pohtii talvisella Töölönlahdella lenkkeilevä Kati Aaltonen. Hän toivoo kirjastoon paljon luomua ja kasvisvaihtoehtoja.

Kilpailutuksen tuloksena ravintola- ja kahvilapalveluiden tuottajaksi on valikoitunut Fazer. Yhteistyössä kirjaston suunnittelijoiden kanssa on päädytty siihen, että ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan ravintola ja kahvila sekä terassi. Kolmanteen kerrokseen on tulossa kahvila.

Asiakkuuspäällikkö Soili Tuomainen Fazerilta kertoo, että tarjontaa on luvassa aamusta iltaan.

– Aulakerroksen ravintola ja kahvila palvelevat kaikkia talon asiakkaita eli muun muassa kirjaston kävijöitä, monitoimisalia ja elokuvateatteria. Toiminta mahdollistaa nopeankin lounastamisen tai rauhallisen kahvitteluhetken.

 

 

Sesonkiruokaa ja pientilojen tuotteita

Kahviloiden ja ravintolan tuotevalikoima elää päivän rytmin mukaisesti. On mahdollista saada aamupalaa, nauttia lounasta, tilata ruoka-annoksia, kahvitella tai napata matkaan välipala. Ensimmäisessä kerroksessa voi siemailla vaikkapa toivottuja viinilasillisia, sillä tässä tilassa on alkoholin anniskeluoikeudet.

– Illalla korostuu sosiaalinen syöminen, esimerkiksi jaettavat pikkuannokset. Terassilla nautitaan kylmiä juomia kesällä ja kuumia talvella.

Tuomainen kertoo, että ravintolapalveluiden suunnittelussa inspiraation lähteeksi on haettu on skandinaavista ruokakulttuuria, jossa kohtaa idän ja lännen tunnelma. Pääsääntöisesti käytetään kotimaisia, sesongin mukaisia raaka-aineita. Ravintoloissa huomioidaan kirjaston eri käyttäjäryhmät ja heidän tarpeensa.

– Tarjolla on myös pientilojen tuotteita. Haluamme ihmisten voivan tehdä helppoja valintoja, jotka edistävät vastuullista kuluttamista.

 

 

Maisemallista ja maittavaa

Kolmas kerros on perinteisempi kirjastotila hiljaisine alueineen. Avaran yläkerroksen kahvilassa voi kaikessa rauhassa lueskella vaikkapa päivän lehtiä. Kahvilan antimia voi nauttia myös ulkosalla suurella kansalaisparvekkeella maisemien äärellä.

– Kolmannen kerroksen kahvilan valikoimassa painottuvat kahvi- ja teejuomat ja välipalat, kuten hedelmäsalaatit, kasvisdipit ja eväspatukat, Tuomainen luettelee.

Perheille ja lapsille suunnattuihin tapahtumiin, satuseikkailuihin ja lukupiireihin, suunnitellaan teeman mukaisia ruokamaistiaisia.

Se kuulostaa Kati Aaltosesta hyvältä.

– Juuri tällaisia pieniä erikoisuuksia tarvitaan lapsiperheille ydinkeskustassa!

 

 

Kuvat: Fazer