Mitä Oodissa voi tehdä?

Oodi on juuri sitä, mitä toivot sen olevan. Tapaa ystäviä, luo omaa taidetta, lue ja rentoudu. Saavu koko perheen kanssa, varaa kokoustila tai vietä työpäivä rauhallisessa ympristössä. Oodissa voit myös järjestää itse tapahtumia.

Palvelut

Lukea ja lainata kirjoja ja muuta aineistoa

Kolmannessa kerroksessa sijaitsevat lainattavat tieto- ja kaunokirjallisuus. Asiakkaille on tarjolla noin 100 000 nidettä. Luettavaa on useilla eri kielillä, kuten yleisimmät eurooppalaiset kielet, arabia, kiina, somali ja venäjä.

Ylimmästä kerroksesta löytyvät sanomalehdet, aikakauslehdet sekä tabletit digitaalisten lehtien lukemiseen. Kerroksessa sijaitsee myös varatun aineiston noutopiste. Lainojen palautusautomaatti löytyy kirjaston pohjakerroksesta.

Käyttää perhekirjaston palveluja

Lasten ja perheiden palvelut on huomioitu Oodissa sen eri kerroksissa. Oodiin on esteetön pääsy lastenrattailla, ja kirjastosta löytyy puitteita perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Kirjastosta löytyy lapsille runsaasti kirjoja ja muita aineistoja, tapahtumatiloja, satuhuone ja lastenhoitohuone. Sisäänkäyntikerroksessa on lastenvaunuparkki sekä ruokailutilaa.

Kolmannen kerroksen lasten maailmassa on kattava valikoima lasten kirjoja ja muuta aineistoa. Lasten maailmassa järjestetään maksuttomia tapahtumia, kuten satutunteja sekä lasten päiviä.

Valmistaa esineitä, askarrella ja korjata

Toisen kerroksen kaupunkiverstaalla voi kokeilla 3D-tulostusta ja -skannausta, askarrella, ommella, tuunata, korjata ja nikkaroida. Lainattavissa on laaja valikoima työskentelyvälineitä, kuten laserleikkuri, tarratulostin, lämpöprässi, ompelukoneita, saumureita, brodeerauskoneita ja rintanappikoneita.

 

Pitää kokouksen tai työskennellä

Oodi on mainio paikka pitää etätyöpäivää, opiskella tai viettää freelancerin toimistopäivää. Omia kokouksia ja opetustuokioita voi järjestää varaamalla eri kokoisia ryhmätiloja.

Lisäksi Oodissa on viihtyisiä, avoimia työskentelytiloja useilla virtapistokkeilla. Asiakkaiden käytössä on tietokoneita, tulostimia, kopiokoneita ja langaton verkkoyhteys.

Kokea tai järjestää tapahtumia ja näyttelyitä

Oodissa voit osallistua kaupunkitapahtumiin, seurata luentoja, käydä näyttelyissä ja innostua työpajoista. Myös omia tapahtumia on mahdollista tuottaa kirjaston tiloissa.

1. kerros: monitoimisalisali, elokuvateatteri

Vilkas aulakerros tarjoaa suuren salin ja elokuvateatterin näytöksiä ja tapahtumia varten.

2. kerros: tapahtumatila Kuutio, näyttelytila

Kuutio on noin 100 neliön tila älylasiseinillä. Siellä voi pitää esimerkiksi virtuaaliseminaareja ja järjestää työpajoja tai luentoja.

Toisesta kerroksesta löytyy myös tila, jossa voi järjestää omia näyttelyitä.

3. kerros: lasten tapahtumatila

Lasten maailmassa voi järjestää koko perheen tapahtumia, kuten satuhetkiä, pajoja ja tempauksia.

Kuutio, monitoimisali ja elokuvateatteri ovat maksullisia tiloja. Ne tulevat varattaviksi syyskuussa. Muut, maksuttomat tilat tulevat varattaviksi Oodin avautumisen jälkeen.

Luoda kuvaa tai ääntä

Toisen kerroksen äänieristetyissä musiikkistudioissa ja muissa työskentelytiloissa on mahdollista musisoida, äänittää, editoida, ottaa studiovalokuvia, tehdä mediataidetta ja toteuttaa monipuolisesti luovuuttaan. Studioita ja graafisia työasemia voi varata yksityiseen tai yhteiseen käyttöön ja niissä on vaativan harrastajatason laitteistoa.

Pelata

Oodin pelitiloissa toisessa kerroksessa päästetään mielikuvitus valloilleen. Tiloista löytyvät laitteet PC-koneista VR-laseihin sekä tietokonehuone, jossa voi myös pelata.

Käydä kahvilla ja ravintolassa

Kun kaupunkilaisilta tiedusteltiin toiveita uuden kirjaston palveluihin liittyen, moni unelmoi viihtyisästä kirjakahvilasta ja kirjastobaarista. Kilpailutuksen tuloksena ravintola- ja kahvilapalveluiden tuottajaksi valikoitui Fazer. Ensimmäisessä kerroksessa on ravintola anniskeluoikeuksilla, kahvila ja terassi, ja kolmannessa kerroksessa sijaitsee kahvila, jonka antimista voi nauttia myös kansalaisparvekkeella maisemien äärellä.