Helsingin Taiteilijaseuran mediataidenäyttely

18.4.2019 00:00

Keskustakirjasto Oodi

Helsingin Taiteilijaseura avaa mediataidenäyttelyiden sarjan keskustakirjasto Oodissa. Ensimmäinen näyttely nähdään Oodin aulatilassa 18.4.-12.5. Tervetuloa tutustumaan!

Näyttelyn taiteilijat ovat Lauri Astala ja Elina Brotherus (video), Pirjetta Brander (animaatio), Laura Kärki (ääni-installaatio), KirsiMarja Metsähuone (kokeellinen lyhytelokuva), Hanneriina Moisseinen (piirrosanimaatio), Satu-Minna Suorajärvi (video) ja Jussi Twoseven (videoinstallaatio).

Helsingin Taiteilijaseura edustaa yli 800 helsinkiläistä kuvataiteilijaa ja jäsenistöön kuuluu myös lukuisa joukko aktiivisia ja ajankohtaisia mediataiteen edustajia. Jäsentaiteilijoille suunnatun avoimen haun kautta saatiin esille kattava näkymä mediataiteen kirjoa.

Oodin näyttelykokonaisuuden kuraattoreina toimivat Anna Puhakka ja Eeva Muona Helsingin Taiteilijaseurasta. Näyttelyyn valittiin seitsemän itsenäistä teosta, joita ei yhdistä määritelty teema, vaan ne pikemminkin edustavat erilaisia visuaalisia tavoitteita ja työskentelytapoja. Mediataide pääsee Oodissa vahvasti huomion kohteeksi.

Lisätiedot:

Anna Puhakka, kulttuurituottaja, taiteilija-kuraattori, mediataiteilija: puhakka.anna@gmail.com

Eeva Muona, taidelainaamo- ja näyttelyvastaava, Helsingin Taiteilijaseura: eeva.muona@helsingintaiteilijaseura.fi

Kuvat: Jussi TwoSeven: All City Movement