Kirjailijavieras netissä: tietokirjailija ja toimittaja Johanna Vehkoo

26.3.2020 13:00

Keskustakirjasto Oodi

Helsinki-kanava

Tutkiva toimittaja ja tietokirjailija Johanna Vehkoo vierailee Helsinki-kanavan kirjastostriimissä torstaina 26.3. klo 13-13.40. Vehkoon tuore Valheenpaljastajan käsikirja (Kosmos, 2019) antaa keinot faktan erottamiseen fiktiosta. Vehkoota haastattelee informaatikko Niina Holm.

Tapahtumaa voi seurata netin kautta Helsinki-kanavan sivuilla. Jaettava tallenne julkaistaan sivuilla myöhemmin.

"Mistä tunnistaa valeuutisen? Ketkä harjoittavat manipulointia? Miksi salaliittoteoriat leviävät, ja onko kaikki sosiaalisen median syytä? Valheenpaljastajan käsikirja opettaa uusia kansalaistaitoja, joiden avulla ihminen selviytyy totuudenjälkeisessä ajassa. Lähdekritiikin taitojen lisäksi mukana on konkreettisia nettisalapoliisin työkaluja. Yksi kirjan kantavista ajatuksista on opettaa ihmisiä kyseenalaistamaan myös omia luutuneita käsityksiään. Vahvistusharha saa meidät uskomaan asioihin, jotka sopivat omaan maailmankuvaamme. Mekanismi on voimakas, mutta voimme opetella murtamaan sen.

Johanna Vehkoo on tutkiva toimittaja. Hän toimii johtajana Feministisessä ajatushautomo Hatussa ja on yksi Long Playn perustajista. Vehkoon ja Emmi Niemisen journalistinen sarjakuvateos Vihan ja inhon internet oli vuoden 2018 Sarjakuva Finlandia -ehdokas ja voitti Nuori voima -palkinnon." (Lähde: Kosmos Kustannus)

Kirjailijakuva: Meri Björn