Etätapahtuma - Auta äitiä! Taiteilija Ami Lindholm kertoo tulevasta mediataidenäyttelystään Oodissa

5.5.2020 15:00

Keskustakirjasto Oodi

Helsinki-kanava

Äitienpäivän kunniaksi Keskustakirjasto Oodi ja Taiteen edistämiskeskus Taike järjestävät taiteilijatapaamisen ja pikkulasten vanhemmille suunnatun keskustelun. Kuvittaja, animaatio-ohjaaja Ami Lindholm kertoo tulevasta mediataidenäyttelystään Oodissa. Haastattelijana toimii kirjastonhoitaja, taiteilija Tuukka Haapakorpi. Keskustelu on katsottavissa livenä helsinkikanava.fi -sivulla tiistaina 5.5. klo 15-16. Tallenteen voi myöhemmin katsoa samalta sivulta: https://www.helsinkikanava.fi.

Osallistu teokseen kommentoimalla ja keskustelemalla! Kerro, mikä lapsiarjessa uuvuttaa? Entä mistä saat voimaa ja jaksamista? Keskustelua voi käydä tapahtuman Facebook-sivulla https://www.facebook.com/events/1063860453986408/ 28.4-10.5. tai lähettää vastauksia osoitteeseen ami@motherandmilk.fi. Vastauksia käytetään taustamateriaalina Ami Lindholmin Oodin Äidit -mediateosta toteutettaessa.

Oodin Äidit on Ami Lindholmin piirrosanimoitu mediateos, joka esitetään Keskustakirjasto Oodin Kuutiossa elokuussa 2020. Teoksessa väsyneet äidit uupuvat arjen tilanteissa, kunnes katsoja saapuu avuksi. Äiti virkistyy ja jaksaa taas. Teos on osa Oodin ja Taiken yhteistä Mediakuutioprojektia, joka tuo kesällä 2020 Oodiin immersiivisiä eli katsojan teokseen uppouttavia mediataideteoksia.

Ami Lindholm: “Teokseni kertoo äitien epätoivosta väsyttävässä arjessa. Juuri nyt vanhemmat ovat todella kuormittuneita. Lapset kotona, etäkoulu, etätyöt - tai lähityö ja jatkuva huoli. Myös uusien vauvaperheiden tilanne mietityttää, miten vauvan kanssa pärjää kun ei voi kutsua sukua ja ystäviä avuksi? Kuitenkin aina on toivoa, ja poikkeustila on tuonut myös uudenlaista läheisyyttä ja mahdollisuutta viettää aikaa perheen kanssa.

Haluaisin kysyä vanhemmilta, mikä sinua uuvuttaa juuri nyt?
Haluaisin myös kuulla, mistä saat voimaa, mikä auttaa väsymyksen keskellä.“

***
Kirjastojen ollessa suljettuina, Helsingin kaupunginkirjasto tuottaa kirjallisuuteen liittyviä, hyödyllisiä ja hauskoja sisältöjä helsinkikanavalle.

https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/info

Helsinki-kanava tarjoaa verkkolähetyksiä ja julkaisee tallenteita muun muassa Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksista, Helsingin kaupunginorkesterin konserteista ja Pormestarin asukasilloista. Kanavalla julkaistaan myös kaupunkilaisten omia "Kaupunkilaisten videot"-videoita.