Häpeä!-lukupiiri jatkuu Oodissa

27.1.2022 17:00

Keskustakirjasto Oodi

Verkossa

Onko sivistyksessäsi aukkoja ja se hävettää? Niin meilläkin ja niin meitäkin! Uudessa Häpeä!-lukupiirissä otamme joukolla lempeän niskaotteen harmittamaan jääneistä suur- ja pienteoksista.

Häpeä!-lukupiiri jatkuu. Kevään ensimmäisellä kerralla, torstaina 27.1. klo 17-18, puheena on virolainen kirjallisuus. Etelänaapurimme on monelle tuttu ja rakas maa, mutta kuinka moni on lukenut virolaisia kirjailijoita?
Huom! Nyt kun koronarajoitukset estävät yleisötapahtumat, siirrämme lukupiirin verkkoon. Lisäämme Zoom-linkin tähän tapahtumailmoitukseen.

Häpeä!-lukupiirin seuraavat päivämäärät ovat torstait 17.2. (rakkausromaanit), 24.3. (Tolkien) ja 21.4. (Proust) klo 17-18. Lämpimästi tervetuloa!

Lukuhäpeä on ikuinen seuralainen meille, jotka luemme iloksi ja opiksi, mutta jotka emme ole paavoväyrysiä. Aika ja elämä eivät vain riitä jokaisen tiiliskiviklassikon tai edes kaikkien vetävien viihderomskujen ja piskuisten runovihkosten nauttimiseen.

Tapaamisissa pohdimme porukalla sitä, mitkä kirjat ja kirjailijat aiheuttavat meissä häpeää ja miksi. Mihin kirjallisuuden lajeihin ja ilmiöihin meitä hotsittaisi tutustua, vaikka kirjat kenties menevätkin mukavuusalueen ulkopuolelle?

Jatkossa voit lähestyä yhdessä valitsemaamme kirjaa, kirjailijaa tai genreä haluamallasi tavalla. Riittää että luet tai edes selailet jonkin valitsemasi teoksen ja muodostat siitä mielipiteen, jonka haluat jakaa muiden kanssa. Jos aika ei riitä kokonaisen opuksen lukemiseen, voit tarttua sarjakuva- tai leffasovitukseen, kirjan Koiramäki-versioon tai Wikipedia-artikkeliin (emme suosittele, mutta menköön nyt).

Tähän lukupiiriin osallistuminen ei ole kynnyskysymys! Oodissa uskomme kirjallisuuden porttiteoriaan: kun kerran pääset lukemisen makuun, niin kohta Kirjataivas jo aukeaa.