Takaisin artikkeleihin

Family reading -projekti

6.10.2022

Keskustakirjasto Oodi on osallistunut yhdessä neljän muun pohjoismaan kirjaston kanssa lasten ja perheiden lukemista tukevaan Family Reading -projektiin vuoden 2020 maaliskuusta alkaen. Projekti on sisältänyt vierailuja Tanskan, Norjan ja Ruotsin kirjastoihin, joissa oodilaiset ovat tutustuneet siihen, kuinka perheiden lukemista edistetään muiden pohjoismaiden kirjastoissa. Vastavuoroisesti kirjastolaiset muista projektin osallistujamaista ovat tulleet tutustumaan Oodiin ja palveluihin, joita täällä tarjotaan perheiden lukemisen edistämiseen. Rahoituksen projektiin on myöntänyt Nordplus.

Family Reading -projektin tarkoitus on jakaa hyväksi todettuja kirjallisuuden ja lukemisen edistämisen tapoja lapsille ja heidän aikuisilleen. Projektissa tutkittiin tapoja luoda ja ylläpitää lukuharrastusta perheissä ja keinoja kannustaa lapsia lukemaan myös omaksi ilokseen. Tarkoituksena oli tarjota vanhemmille tietoa yleisten kirjastojen tarjoamista resursseista sekä käytännöllisiä ja pedagogisia työkaluja lapsen kanssa lukemiseen. Projektin pääpaino oli lukemisen ilossa ja perheiden lukemisen edistämisessä, jota julkiset kirjastot tukevat ja edistävät.

Osallistuvat kirjastot testasivat ja arvioivat neljä erilaista metodia, jotka on kehitetty perheiden lukuharrastuksen edistämiseen: interaktiiviset kuvakirjat, kirjamaistiaiset, visuaalisen ajattelun menetelmä ja keskusteleva lukeminen. Tutustu metodeihin liitteestä: ParentsGuide_en

Jaa artikkeli