Takaisin artikkeleihin

Koronatodistusten tulostuspisteet Helsingissä

14.1.2022

Koronatodistusten eli koronapassien tulostuspisteet ovat siirtyneet pois rokotuspisteiltä ja terveysasemilta. Tulostuspiste on myös Oodissa. Tulostuspalvelu on Helsingissä tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia tai joilla on puutteita Omakannan koronatodistuksissa.

”Haluamme kaikin mahdollisin tavoin nopeuttaa helsinkiläisten koronarokotuksia. Tämän vuoksi siirrämme koronatodistuksiin liittyvän asioinnin kirjastoihin. Rokotuspisteillä on käynyt päivittäin satoja asiakkaita koronatodistuksiin liittyen”, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

”Keskitymme rokotuspisteillä jatkossa vain rokotuksiin”, Lukkarinen jatkaa.

Tulostuspiste on auki maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 8–16 sekä tiistaisin klo 10–18.

Pisteellä asioivilla pitää olla mukanaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus. Samoin henkilön, esimerkiksi lapsen, jonka todistuksesta on kysymys, on oltava mukana.

Koronatodistuksen voi käydä tulostamassa lähikirjastossa

Jos asiakkaalla on verkkopankkitunnukset ja tiedot ovat Omakannassa oikein, hän voi käydä tulostamassa paperisen koronatodistuksen omatoimisesti missä tahansa Helsingin kirjastoista. Tarvittaessa kirjaston henkilökunta auttaa tulostamisessa.

Koronatodistus osoitteesta omakanta.fi

Koronatodistus löytyy Omakanta-palvelusta osoitteesta omakanta.fi. Omakantaan pääsee kirjautumaan pankkitunnuksilla (suomi.fi-tunnistus). Tiedot siirtyvät esimerkiksi rokotuksen jälkeen Omakanta-palveluun viiveellä, tämä voi viedä joitain päiviä.

Sähköinen todistus omassa puhelimessa on riittävä kaikissa niissä palveluissa, esimerkiksi ravintoloissa ja liikuntapaikoissa, joissa koronapassia kysytään.

Koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksista, todistus koronatestituloksesta, todistus sairastetusta covid19-taudista.

Ohjeet koronatodistuksen lataamiseen (Omakanta)

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy

Jaa artikkeli