Mikä Oodi?

Mikä Oodi?

Helsingin keskustakirjasto Oodi on elävä kohtaamispaikka Kansalaistorilla, aivan Helsingin sydämessä.

Oodi täydentää Musiikkitalon, Finlandia-talon, Sanomatalon ja Nykytaiteen museo Kiasman muodostamaa kulttuuri- ja mediakeskittymää. Se tarjoaa kaikille avoimen, ei-kaupallisen julkisen kaupunkitilan aivan Eduskuntataloa vastapäätä.

Oodi on osa Helmet-kirjastoverkkoa ja yksi Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteistä.

Oodi tarjoaa tietoja, taitoja ja tarinoita, ja sinne on helppo tulla oppimaan, eläytymään, nauttimaan ja työskentelemään. Kaikille avoin uuden ajan kirjasto on elävä ja toiminnallinen kohtaamispaikka.

Oodi on tapahtumapaikka, lukemisen talo ja monipuolinen kaupunkikokemus.

 

Tilat ja toiminnot

Jokaisella keskustakirjasto Oodin kolmella kerroksella on oma luonteensa eri kerrosten tarjoamien mahdollisuuksien mukaan. Oodissa on tilaa sekä hiljaiselle että äänekkäämmälle toiminnalle.

Lue lisää

Palveluiden suunnittelu

Oodi on suunniteltu yhdessä kaupunkilaisten kanssa, jotta se vastaisi parhaalla mahdollisella tavalla niihin toiveisiin ja tarpeisiin, joita kirjaston käyttäjillä on. Ideoita, vinkkejä ja unelmia on kerätty kaupunkitapahtumissa, työpajoissa, verkkosivuilla ja erilaisilla kampanjoilla.

Lue lisää

Arkkitehtuuri

Oodin on suunnitellut Arkkitehtitoimisto ALA, joka voitti avoimen kansainvälisen keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailun vuonna 2013.

Lue lisää

kaksi-sydanta

Miksi Oodi tarvitaan?

Kokosimme usein kysytyt kysymykset yhdelle sivulle.