Palvelut ja tilat / Maijansali

Maijansali

240 m2   60-180 hengelle

Ensimmäisessä kerroksessa, lähellä Oodin pääsisäänkäyntiä sijaitsee upea Maijansali. Monitoimitila soveltuu erinomaisesti erilaisiin tapahtumiin, kuten luentoihin, konferensseihin, työpajoihin, esityksiin tai tuotelanseerauksiin. Maijansalissa onnistuvat myös illalliset isollekin porukalle tai vaikkapa cocktail-tilaisuudet.

 

Kokoontaittuvan katsomon ja monipuolisen kalustevalikoiman avulla tilaan voidaan muun muassa rakentaa 180 hengen katsomo, erilaisia pöytäryhmiä tai vaikka jättää tila avoimeksi tapahtumajärjestäjän omalle kalustukselle. Tila on täysin esteetön – poikkeuksena nouseva katsomo. Maijansaliin on kuitenkin mahdollista saada esteetön katsomo 100:lle hengelle.

> Valmiita kalusteratkaisuja (tulossa)

> Irtokalustelista (tulossa)

> Karttoja suunnittelun tueksi (tulossa)

Maijansalissa käytössäsi on kaikkea, mitä onnistuneeseen tapahtumaan tarvitaan: mikrofoneja, valoja, valkokangas, videotykki ja paljon muuta. Lisämaksusta saat käyttöösi myös esimerkiksi hybridiflyygelin tai vaikkapa korotetun esiintymislavan.

> Maijansalin esitystekniikka (tulossa)

> Lisätekniikan hinnasto (tulossa)

Maijansaliin tai sen läheisyyteen on mahdollista tilata herkulliset catering-palvelut Oodin ravintolasta. Meillä onnistuvat niin aamukahvit ja lounaat, kuin illalliset ja cocktail-tilaisuudet. Ota yhteyttä oodi@foodco.fi tai 050 529 6610.

Jos olet suunnittelemassa tapahtumaa, tee varaus ja ota meihin rohkeasti yhteyttä oodi.tilat@hel.fi. Olemme parhaamme mukaan apunasi tapahtumasi suunnittelussa.

Oodin vuokrattavien tilojen hinnasto

Tutustu maksullisten tilojen käyttösääntöihin

Mitä tekniikkaa tilassa on?

Kaikista esitysteknisistä tarpeista on sovittava kaksi viikkoa ennen tilaisuutta sähköpostitse. Varattuasi tilan, voit laittaa meille esitysteknisistä tarpeista sähköpostia osoitteeseen oodi.tilat@hel.fi. Muistathan tilaa varatessasi, että kaikki esitystekniset etukäteisjärjestelyt on tapahduttava varatun ajan puitteissa.

Puhe

Tilassa on neljä vastaanotinta langattomille mikrofoneille sekä mikrofonitelineet. Voit varata käyttöösi enintään 4 kpl käsimikrofoneja TAI 2 kpl headset-mikrofoneja ja 2 kpl käsimikrofoneja.

Kuva

Tilassa on valkokangas ja videoprojektori, johon voit liittää oman laitteesi. Käytämme HDMI- ja DP-kaapeleita, jotka löytyvät tilasta sovittaessa ja ovat käytettävissä. Varauduthan tarvittaessa tuomaan omat liittimet, jotka ovat yhteensopivia laitteistomme kanssa.

Ääni

Liittäessäsi oman laitteesi HDMI-johtoon saat toistettua laitteeltasi tulevan äänen tilan äänentoiston kautta. Tilassa on myös mahdollisuus yhdistää ääntä 3,5mm stereo-kuulokeliittimen (mini-plug) kautta. Käytössä on myös DI-boksi ja lavarasia (6,3mm plug tai XLR-liittimillä). Mikäli tarvitset enemmän ääniraitoja, varauduthan tuomaan omat liittimet ja kaapelit.

Tarkempia teknisiä tietoja

 • PA, mikseri: Soundcraft Vi2000
 • Pääkaiutin & Sub: JBL VT4886 & VT4883
 • Projektori: Panasonic PT-RZ970
 • Striimausta varten tilassa on saatavilla kiinteä verkko, jonka nopeus on keskimäärin 800 Mbps.
 • Esitysvalojärjestelmä käsittää perusvalaisimia, muutaman fresnellin ja profiilin.
 • Projisoinnin kuvasuhde 16:10 (WUXGA)
 • Projisoinnin pinta-ala 5 x 2,5 m

Miten tilassa toimii striimaus?

Striimausta varten tilassa on saatavilla kiinteä verkko (ethernet-johdolla), jonka nopeus on keskimäärin 800 Mbps. Tilan summaäänen saa lavarasiasta xlr-liittimillä. Muista tuoda tarvitsemasi liittimet ja johdot.

Tilan miksauspöytä on katsomon yläosassa. Jos tarvitset striimauksen aikana äänimiksausta tai äänentasojen testausta ennen striimausta, muista varmistaa, että käytössäsi on henkilöitä toteuttamassa nämä tehtävät.

Muistathan tilaa varatessasi, että striimaustekniikan rakentamisen on tapahduttava varatun ajan puitteissa.

Mitä tekniikkapalveluita tilavaraukseen kuuluu?

Nämä kuuluvat tilavaraukseen

 • Kaksi viikkoa etukäteen sovitut tekniikat toimitetaan tilaan käyttövalmiina.
 • Tilavarauksen alussa Oodin tekninen henkilö neuvoo ja opastaa tilan audiovisuaalisen tekniikan käytössä (äänitekniikka, valot, projektori).

Nämä eivät kuulu tilavaraukseen

 • Tapahtuman aikainen äänen miksaus. Suosittelemme tarvittaessa oman miksaajan mukaan ottamista.
 • Tapahtuman aikainen valojen säätäminen.

Paljonko tilan käyttö maksaa?

Tilassa on kaksi hintakategoriaa: normaali hinta ja alennettu hinta. Kirjasto määrittää hinnan aina tapahtumakohtaisesti. Jos olet toteuttamassa Oodin kanssa yhteistyössä kirjaston asiakkaille suunnatun avoimen yleisötilaisuuden, sinulla saattaa olla mahdollisuus alennettuun hintaan tai tilan maksuttomaan käyttöön. Annathan tätä varten lisätietoja tilaisuudestasi varauksen yhteydessä. Tilavuokra laskutetaan tapahtuman jälkeen.

Oodin vuokrattavien tilojen hinnasto

Miten voin varata tilan käyttööni?

Voit tehdä alustavan varauksen tilaan tilavarauspalvelu Varaamossa. Varauksen voi tehdä aikaisintaan kahden viikon päähän. Pyrimme käsittelemään varaukset 10 arkipäivän kuluessa. Saat sähköpostiisi tiedon, kun varauksesi on hyväksytty.

Tarvittaessa voit peruuttaa varauksen maksutta kolme viikkoa ennen varattua aikaa. Ilmoita siitä meille osoitteeseen oodi.tilat@hel.fi. Peruuttamatta jäänyt tai liian myöhään peruttu varaus laskutetaan.

Mahdolliset varaajan etukäteisjärjestelyt tai muut tapahtumaan liittyvät toimenpiteet tulee ottaa huomioon varausta tehtäessä ja ne on sisällytettävä Varaamosta varatun ajan puitteisiin. Varauksen alussa ja lopussa automaattisesti näkyvä puolen tunnin siirtymäaika on pääsääntöisesti varattu kirjaston omia tilaan liittyviä järjestelyitä varten. Puolen tunnin siirtymäajoista ei laskuteta varaajaa.

Siirry Varaamoon

Voiko Maijansaliin tilata catering-palveluita?

Kyllä, voit tilata catering-palveluita Oodin ravintolasta. Riippuen valitusta kalustejärjestelystä Maijansalissa voi järjestää cateringin 20–150 hengelle. Joissain tapauksissa catering voi olla mahdollista järjestää myös Maijansalin ulkopuolella.

Tutustu Oodin catering-palveluihin

Turvallisuus- ja naulakkopalvelut

Tapahtuman järjestäjä vastaa järjestämänsä tapahtuman turvallisuudesta. Turvallisuuteen liittyvissä asioissa ja kysymyksissä tulee olla tarvittaessa etukäteen yhteydessä kirjastoon sähköpostitse osoittseeseen oodi.tilat@hel.fi.

Oodissa on vartijoita koko aukioloajan ajan, mutta heitä ei voi käyttää yksittäisten tapahtumien järjestyksenvalvojina. Mahdollisista tapahtumaan liittyvistä turvallisuuspoikkeamista tulee ilmoittaa aina Oodin vartijoille. Mikäli tapahtumassa tarvitaan erillisiä järjestyksenvalvontapalveluita, tulee siitä tiedottaa etukäteen sähköpostitse (oodi.tilat@hel.fi). Järjestyksenvalvontapalvelut tulee tilata Palmialta.

Oodi ei tarjoa tilaan naulakkopalveluita, vaan ne on tilattava ulkopuoliselta toimijalta. Niiden tilaamisesta ja naulakon sijainnista on ensin sovittava Oodin kanssa sähköpostitse (oodi.tilat@hel.fi).

info

Haluatko järjestää tapahtuman Oodissa?

Tutustu tapahtuman järjestäjän ohjeisiin!