Palvelut / Lapset ja perheet

Lapset ja perheet

Oodissa on tilaa kiireettömälle perheajalle ja yhdessä tekemiselle. Lapset on huomioitu Oodin kaikissa kerroksissa ja taloon on esteetön sisäänpääsy lastenvaunuilla. Tervetuloa seikkailemaan Oodiin!

Oodin Lastenmaailma

Kolmannessa kerroksessa sijaitseva Lastenmaailma tarjoaa mahdollisuuden rentoon oleskeluun ja tarinoihin uppoutumiseen. Lapsille löytyy runsaasti kirjoja ja muuta aineistoa, kuten elokuvia ja lautapelejä. Satutuokioita ja tapahtumia varten Lastenmaailmassa on pesämäinen satuhuone sekä tapahtumatila. Lastenmaailmaan pääsee hissillä kätevästi suoraan sisääntulokerroksesta. Vaunuparkki ja hoitohuone palvelevat pienten kirjastovieraiden kanssa liikkuvia. Isojen lastentapahtumien aikana vaunuille on lisäksi väliaikainen vaunuparkki ensimmäisessä kerroksessa. Paloturvallisuuden ja esteettömyyden vuoksi lastenvaunuja ja rattaita saa parkkeerata ainoastaan niille osoitettuihin vaunuparkkeihin.

Omien eväiden syönti on sallittua lähes kaikkialla Oodissa. Ruokailu on kuitenkin kielletty lastenosaston mattojen ja sohvien luona, kahvilan ja ravintolan alueella sekä kirjaston tietokoneilla. Hyvä paikka eväiden syömiseen on esimerkiksi lastenosaston portailla kolmannessa kerroksessa. Vauvanruokien lämmittämiseen löytyy mikro Lastenmaailman hoitohuoneesta.

Satuseinä

Keskustakirjasto Oodin Lastenmaailman tapahtumatilassa sijaitsee vuorovaikutteinen satuseinä. Älyseinää koskettamalla voi katsella ja kuunnella klassiseen musiikkiin pohjautuvaa musiikkisatua. Satuseinässä on lisäksi pelimaailma ja kosketuksella soitettava fantasiasoitin, jolla voi keksiä omaa musiikkia tai soittaa toisten kanssa. Lapset voivat myös maalata esimerkiksi revontulia taivaalle tai lennättää syksyn lehtiä omilla kädenliikkeillään. Satuseinä on toistaiseksi käytössä erilaisissa tapahtumissa ja tiedotamme mahdollisimman pian satuseinän laajemmista aukioloajoista.

Lasten tapahtumat

Lapsille järjestetään Oodissa paljon tapahtumia, kuten loru- ja satutuokioita, konsertteja sekä teemapäiviä. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Iso osa tapahtumista syntyy yhteistyössä järjestöjen ja muiden lastenkulttuurin ammattilaisten kanssa.

Siirry Oodin tapahtumakalenteriin

Leikkipuisto Loru

Perheitä Oodissa ilahduttaa leikkipuisto Loru, joka kutsuu lapsia ja aikuisia viettämään aikaa vapaasti yhdessä tai osallistumaan ohjattuun toimintaan. Leikkipuiston tilat löytyvät kolmannesta kerroksesta, lastenalueen parvelta. Lorun henkilökuntaa voi kohdata muuallakin Oodissa, sillä leikkipuiston toiminta levittäytyy koko taloon.

Vieraile leikkipuisto Lorun verkkosivuilla

Makasiinipuiston ulkoleikkipaikka

Oodin edustalla Makasiinipuistossa pääsee purkamaan energiaa ulkoleikkipaikalla. Kahden ja puolen metrin korkeuteen kohoavassa C-kirjaimen muotoisessa leikkitelineessä on suuren kiipeilyverkon lisäksi muun muassa linnunpesäistuimia. Musiikkitalon puolella on mahdollisuus myös musisointiin, sillä leikkitelineessä voi koputella ja taputella erilaisia putkisoittimia. Telineen viereinen pelikenttä on suunniteltu sopimaan monipuolisesti erilaisille pallo- ja seurapeleille.

Koulu- ja päiväkotiryhmät

Koulu- ja päiväkotiryhmät ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Oodiin. Tarjoamme ryhmille erilaisia ohjattuja käyntejä ja työpajoja, joita voi varata kaupungin Kultus-palvelusta. Ryhmien on mahdollista tutustua Oodiin myös omatoimisesti, apuna voi käyttää vaikkapa digitaalisia Seppo.io-pelejä.

Varaa ohjattu vierailu Kultuksesta

Tutustu Oodiin pelaamalla

Toivomme ryhmien huomioivan myös muut kirjaston käyttäjät, kuten opiskelijat ja lehdenlukijat. Ryhmän ohjaaja on aina vastuussa oppilaistaan. Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään kaikissa mahdollisissa kysymyksissä.