Palvelut / Opiskelu ja työskentely

Opiskelu ja työskentely

Oodi on laajojen aukiolojen ja viihtyisien tilojen vuoksi mainio paikka työskennellä etänä, opiskella tai viettää freelancerin toimistopäivää. Omia kokouksia ja opetustuokioita voit järjestää varaamalla erikokoisia ryhmätiloja. Käytössäsi on tietokoneita, tulostimia, kopiokone-skannereita ja langaton verkkoyhteys Stadinetti.

Avoimet työskentelytilat ja lukusali

Oodista löytyy erilaisia avoimia työskentelytiloja sekä lukusali hiljaiseen työskentelyyn.

Lukusali

Oodissa on erillinen lukusali lukemiseen ja hiljaiseen työskentelyyn. Lukusalia ei voi varata. Lukusali sijaitsee Oodin toisessa kerroksessa.

Istuskeluportaat

Oodin toisen kerroksen istuskeluportaat sopivat rentoon itsenäiseen työskentelyyn tai pienimuotoiseen ryhmätyöskentelyyn. Portailta löytyy useita virtapistokkeita. Portailla saa keskustella, joten jos etsit hiljaista tilaa eivät portaat ole sinua varten.

Kolmannen kerroksen työskentelypisteet

Oodin kolmannesta kerroksesta löytyy lukuvaloilla ja virtapistokkeilla varustettuja työpöytiä.

Varattavat työskentelytilat

Oodin varattavat työskentelytilat sopivat hyvin keskittyneeseen työskentelyyn, ryhmätöiden tekemiseen, kokouksiin ja koulutuksiin.

Varattavat työtilat

Oodissa on kuusi pientä työtilaa, joita voi varata 1–3 hengelle.  Työtilat sijaitsevat Oodin toisessa kerroksessa.

Varattavat ryhmätyötilat

Oodissa on kymmenen eri kokoista ryhmätilaa. Niitä voi varata huoneen koosta riippuen 4–16 hengelle. Ryhmätyötilat sijaitsevat Oodin toisessa kerroksessa.

Tietokoneet ja niiden varaaminen

Oodin asiakastietokoneet ovat varattavissa ½ – 2 tunniksi. Koneet sijaitsevat Oodin toisessa kerroksessa. Koneella on käytettävissä internetin lisäksi mm. tekstin- ja kuvankäsittelyohjelma sekä kirjaston hankkimia tietokantoja. Asiakastietokoneet varataan verkossa. Varaamiseen tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin.

Varaa asiakastietokone Oodista

Oodin ensimmäisessä kerroksessa on lisäksi käytettävissä ilman ajanvarausta ns. pikakoneita, joiden käyttöaika on ½ tuntia. Henkilökunta opastaa tarvittaessa tietokoneiden käytössä.

Kopioiminen, tulostaminen ja skannaaminen

Kirjastossa voit tulostaa omatoimisesti ja tietoturvallisesti. Oodin ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa sijaitsevat monitoimilaitteet, joilla voi tulostaa, kopioida ja skannata. 2. kerroksen printterillä voi tulostaa myös A3-kokoisia sivuja. Tulosteet ja kopiot maksavat 0,40 € / sivu.

Ruokailu Oodissa

Omien eväiden syönti on sallittua lähes kaikkialla Oodissa. Ruokailu on kuitenkin kielletty lastenosaston mattojen ja sohvien luona, kahvilan ja ravintolan alueella sekä kirjaston tietokoneilla. Vesipiste vesipullon täyttämistä varten löytyy Oodin toisesta kerroksesta.

Työskentelyn lomassa voit piipahtaa lounaalla tai kahvilla kirjaston ensimmäisessä tai kolmannessa kerroksessa.

Vieraile Oodin ravintoloiden verkkosivuilla