Tillbaka till artiklar

Begränsad service i Helmet-biblioteken 30.11–16.5.2021

27.11.2020

Huvudstadsregionens coronakoordineringsgrupp beslöt om nya rekommendationer och begränsningar för att dämpa epidemins framfart.

Coronakoordineringsgruppens beslut innebär att kunderna har begränsad tillgång till biblioteken. De nya begränsningarna är enligt beslutet i kraft till 16.5.2021. Målet med coronabegränsningarna är att stoppa smittspridningen i huvudstadsregionen.

Bibliotekens samlingar, utrymmen för umgänge och toaletterna stängs för kunderna, men det finns begränsade möjligheter att utföra snabba biblioteksärenden. Det är möjligt att i rask takt låna och returnera i självbetjäningsautomaterna.

Servicen sker i första hand som självbetjäning och genom att man beställer material i förväg. Biblioteksmaterial kan hämtas från reservationshyllorna och från specialhyllor med ett materialurval som biblioteken ställer fram vid automaterna.

Kunddatorerna och kopieringsmaskin/skanner kan vid behov användas för viktiga ärenden under iakttagande av säkerhetsföreskrifterna. Det finss desinfektionsmedel i bibliotek. Tyvärr är handtvättning inte möjligt.

Det är obligatoriskt att bära munskydd i biblioteken. I Helsingfors fortsätter utdelningen av munskydd till mindre bemedlade.

Se närmare uppgifter

Dela artikeln