Tillbaka till artiklar

Begränsad service i Helmet-biblioteken

27.11.2020

Huvudstadsregionens samordningsgrupp för corona har beslutit 11.5.2021 att begränsad service i biblioteken kommer att fortsätta fr.o.m 17.5.2021 tillsvidare.

Coronakoordineringsgruppens beslut innebär att kunderna har begränsad tillgång till biblioteken. De nya begränsningarna är enligt beslutet i kraft till 16.5.2021. Målet med coronabegränsningarna är att stoppa smittspridningen i huvudstadsregionen.

Bibliotekens samlingar, utrymmen för umgänge och toaletterna stängs för kunderna, men det finns begränsade möjligheter att utföra snabba biblioteksärenden. Det är möjligt att i rask takt låna och returnera i självbetjäningsautomaterna.

Servicen sker i första hand som självbetjäning och genom att man beställer material i förväg. Biblioteksmaterial kan hämtas från reservationshyllorna och från specialhyllor med ett materialurval som biblioteken ställer fram vid automaterna.

Kunddatorerna och kopieringsmaskin/skanner kan vid behov användas för viktiga ärenden under iakttagande av säkerhetsföreskrifterna. Det finss desinfektionsmedel i bibliotek. Tyvärr är handtvättning inte möjligt.

Det är obligatoriskt att bära munskydd i biblioteken. I Helsingfors fortsätter utdelningen av munskydd till mindre bemedlade.

Se närmare uppgifter

Dela artikeln