Tillbaka till artiklar

Helsingfors stadsorkester och Ode inleder ett samarbete

12.11.2019

Vårsäsongen 2020 inleder Helsingfors stadsorkester och centrumbibliotek Ode ett samarbete. Orkesterns säsongkort går att låna med bibliotekskort, och fyra av stadsorkesterns konserter visas på filmduken i Maija-salen. Konsertvisningarna är gratis.

Idén att få låna säsongkort på ett bibliotek har fötts denna höst på initiativ av basketlaget Helsinki Seagulls och Tölö bibliotek, och har sedermera spritts till att bli ett landsomfattande fenomen inom framförallt sport. I orkestervärlden torde Helsingfors stadsorkester vara den första symfoniorkester vars säsongkort det går att låna på ett bibliotek.

”Centrumbibliotek Ode är en unik plats för deltagande, jämställdhet och kultur, och en vägvisare till framtidens bibliotek. Vi är glada över att vi på detta sätt kan göra Tölöviken-samarbetet inom staden mera koncentrerat och utvidga Helsingfors stadsorkesters musikaliska utbud till att utgöra en del av Odes utbud för alla helsingforsare”, berättar Helsingfors stadsorkesters intendent Aleksi Malmberg.

”I Ode gläder vi oss över åter en ny samarbetsmöjlighet med våra grannar, och över att vi kommer att få mera musikinnehåll i våra tjänster. Vi värdesätter möten med allt som är nytt och lockar olika slag av publik till nya tjänster”, berättar Odes direktör Anna-Maria Soininvaara.

Låna säsongkort – i ett nötskal

– till utlåning är 2 säsongkort / 4 konsertserier, sammanlagt 8 säsongkort att låna
– med ett bibliotekskort kan man låna två säsongkort åt gången
– 14 dygns snabblån, lånet går inte att förnya eller reservera

Helsingfors stadsorkesters säsongkort går att låna från och med början av år 2020. Den första konsert man kan låna säsongkort till är i Musikhuset den 10.1.

HKO Screen – webbsändningar i Maija-salen

Under vårsäsongen 2020 kan man se och höra stadsorkesterns populära HKO Screen- webbsändningar på filmduken i Odes Maija-sal. I Ode visas allt som allt fyra direktsändningar av konserter som samtidigt ges i Musikhusets konsertsal: 10.1., 20.3., 17.4. och 15.5. Konsertvisningarna i Ode har gratis inträde. Bibliotekets café är öppet för webbkonsertbesökarna.

Dela artikeln