Tillbaka till artiklar

Ode inleder hösten, fler tjänster ska öppnas

7.8.2020

Ode övergår till sina normala öppethållningstider den 10.8. Efter det är biblioteket öppet från måndag till fredag kl. 8-22 och på veckoslut från kl. 10-20.

Under corona-epidemin ger vi akt på säkerhetsavstånden. Var god och uppmärksamma avståndet till övriga kunder och till personalen. Desinficeringsmedel finns på samtliga våningar i biblioteket.

Andra våningens tjänster öppnas

De tjänster på Cityverkstaden som hittills varit stängda öppnas igen den 11.8. Du kan göra bokningar (varaamo.hel.fi) fr.o.m. måndag.

Följande tjänster och utrymmen kan återigen bokas:

Spelrum 1-3

Mellan varje kundbokning hålls utrymmet stängt i en halvtimme för luftombytets skull. På grund av detta kan man endast göra en timmes bokningar i utrymmet.

Inspelningsstudion

Maskinrummets elektronikstation går att boka, men laserskäraren och UV-skrivaren hålls fortsättningsvis stängda. De övriga utrymmena som går att boka är studiorna 5 och 6, storformatsskrivaren, vinylskäraren, symaskinerna, överlocksmaskinerna, cover stitch-maskinen, broderingsmaskinen, 3D-skrivarna, pinsmaskinen samt spiralbindningsmaskinen.

Den nya fotostudion öppnas

Som helt ny tjänst öppnar vi nu även vår fotograferingsstudio.

Odes foto- och videostudio är ett ljudisolerat utrymme där man kan ta fotografier och göra videor mot en bakgrund av kartong i olika färger, samt göra redigeringsjobb. I utrymmet finns lampor, reflektorskärmar, klämmare samt övrig utrustning som kan användas enligt egen kompetens. Du kan även låna en systemkamera med tillhörande utrustning som får användas i studion.

Kunddatorerna och grupprummen

Kunddatorerna får fortsatt användas, även om vi begränsat deras antal. I Ode kan du skriva ut och kopiera dokument som normalt.

Boka en kunddator

Grupp- och arbetsrummen är öppna som normalt.

Du kan boka alla maskiner och utrymmen på Varaamo

Gå till Varaamo

Dela artikeln