Tillbaka till artiklar

Ode och de övriga Helmet-biblioteken öppnas den 1 juni 2021 i begränsad omfattning

28.5.2021

Helmet-biblioteken har tillhandahållit begränsade utlånings- och återlämningstjänster, som huvudsakligen bestått av förhandsbokat material, under hela coronatiden. Från och med tisdagen den 1 juni kan man åter i vanlig ordning hämta böcker direkt från bibliotekshyllorna.

Det är även möjligt att använda kunddatorer, skriva ut, kopiera och skanna på biblioteken. Läsesalar och olika slags lokaler för gruppverksamhet öppnas inte än.

Bibliotekslokalerna öppnas för 50 procent av den vanliga kundkapaciteten. Även sittplatserna minskas med hälften. I bibliotekslokalerna görs arrangemang för att säkerställa säkra avstånd exempelvis vid kunddatorerna. Alla över 12 år måste fortfarande använda ansiktsmask när de besöker biblioteket, såvida det inte finns något hälsomässigt hinder för det.

Centrumbiblioteket Odes tjänster från och med den 1 juni

Från och med tisdagen den 1 juni 2021 kan man åter i vanlig ordning hämta böcker direkt från bibliotekshyllorna och läsa tidningar. Användning av kunddatorer, utskrift, kopiering och skanning är också möjligt.

Vi öppnar stegvis tjänster på andra våningen samtidigt beaktande säkerheten enligt gällande instruktioner beträffande pandemiläget. Nu kan du boka Odes mediearbetsstationer. Mediearbetsstationerna är utrustade med Adobe-program samt filmskannrar och ritskärmar. De är avsedda för teckning, bildbehandling, videoeditering, till att göra layout samt för annan kreativ digital verksamhet. Andra lokaler och enheter på andra våningen kan inte reserveras. Det innebär att bland annat arbetsutrymmena, läsesalen, spelutrymmena, studiorna och stadsverkstaden är ur bruk tills vidare.

Skol- och daghemsgrupper endast med tidsbokning.

Restaurang Ode samt kafét på tredje våningen öppnar senare i juni.

Ansiktsmask måste användas på biblioteket. Håll säkerhetsavstånd vid besöket. Kom inte till biblioteket om du är sjuk.

Odes öppettider

må–fr 8–20
lö–sö 10–18

Bild: Maarit Hohteri / Helsingfors stad

Dela artikeln