Tilat / Järjestä tapahtuma

Järjestä tapahtuma

Oodi on paikka, jonne ovat tervetulleita niin isot kuin pienetkin tapahtumajärjestäjät. Oodissa on monenlaisiin tapahtumiin soveltuvia ja erilaista tekniikkaa sisältäviä esteettömiä tapahtumatiloja. Halusitpa sitten kokata ystävien kesken, tulla keikalle bändisi kanssa, järjestää paneelikeskustelun tai pitää kirjan julkistamistilaisuuden, meiltä löydät siihen sopivan tilan!

Tervetuloa järjestämään tapahtuma Oodissa!

Kirjastona haluamme tarjota ihmisille monipuolisesti tietoa maailmasta ja sen pienistä ja suurista ilmiöistä. Meillä voit järjestää kirjallisuuteen, kulttuuriin ja musiikkiin liittyviä tilaisuuksia sekä keskustelutilaisuuksia tai luentoja erilaisista aiheista. Maksuttomasti voit järjestää kaikille avoimia tilaisuuksia eli tilaisuuksia, joihin ei ole ilmoittautumista tai pääsymaksua.

Lue lisää avoimen tapahtuman järjestämisestä

Toivomme meillä järjestettävien tapahtumien puhuttelevan erilaisia ihmisiä niin, että myös satunnainen kävijä löytää itselleen sopivan tapahtuman. Pyrimme pitämään tapahtumien monipuolisuutta yllä ja tästä syystä emme yleensä ota vastaan tapahtumasarjoja. Jos haluat järjestää Oodissa maksullisen tai yksityisen tapahtuman, on tämäkin mahdollista maksua vastaan.

Lue lisää yksityisen tai maksullisen tapahtuman järjestämisestä

Näin järjestät tapahtuman Oodissa

  1. Lähetä meille tapahtumaehdotuksesi
  2. Kerro meille tekniikka- ja kalustetarpeesi
  3. Markkinoi tapahtumaasi eri kanavissa
  4. Saavu paikalle tapahtumapäivänä

Tutustu yksityiskohtaisiin ohjeisiin tapahtuman järjestämisestä

Kirjallisuustapahtuma Saarikoski-matolla

Oodin kolmas kerros eli Kirjataivas on erinomainen paikka kirjallisuustapahtumien järjestämiseen. Aikuisten kirjallisuustapahtumat järjestetään Kirjataivaan eteläpäädyssä, Saarikoski-matolla. Esimerkiksi kirjan julkistamistilaisuus tai kirjallisuusaiheinen keskustelu sopivat tänne loistavasti.

Tila sopii tapahtumille, joissa on yleisöä 10–50 henkeä, joiden kesto on noin tunnin ja jotka ovat kaikille avoimia sekä avoimiin tiloihin sopivia. Oodi tarjoaa tapahtumiin puheäänentoiston ja mikrofonit 1–4 puhujalle. Tilankäytöstä ei veloiteta. Jos tarvitset tilaa isommalle yleisölle, voi kirjallisuustapahtuman järjestää myös muissa tapahtumatiloissamme. Tällöin tilan käyttö saattaa olla maksullista. Kysy vapaasta ajasta ja oman tapahtumasi soveltuvuudesta Saarikoski-matolla: oodi.aikuiset@hel.fi

Jos haluat järjestää suljetun kirjallisuustapahtuman, kuten kutsuvieraille tarkoitetun julkistamistilaisuuden, voit varata käyttöösi Oodin maksullisia tapahtumatiloja. Huomioithan, että tällöin tilan käyttäminen on yleensä maksullista.

Lue lisää yksityisen tapahtuman järjestämisestä

Yleisötilaisuus

Oodin Maijansali ja Kino Regina soveltuvat erinomaisesti erilaisten yleisötilaisuuksien pitämiseen. Esimerkiksi keskustelutilaisuudet, yleisöluennot tai seminaarit sopivat hyvin näihin tiloihin. Tapahtumien yhteyteen on myös mahdollista tilata tarjoilut Oodin ravintolasta.

Maijansalissa on kattava esitystekniikka ja tilan voi kalustaa monella eri tapaa. Tarvitsetpa sitten pöytäryhmät ryhmätyöskentelyyn tai auditoriokatsomon – Maijansalissa se onnistuu! Maijansaliin mahtuu jopa 180 ihmistä, mutta tila toimii hyvin myös pienemmissä tilaisuuksissa.

Kino Reginan tyylikkääseen katsomoon mahtuu jopa 250 kuuntelija ja tila sopii erityisen hyvin isompiinkin seminaareihin tai kokouksiin.

Voit laittaa meille sähköpostia, mikäli sinulla on kysymyksiä tapahtumasi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.tilat@hel.fi

Lue lisää Maijansalista

Lue lisää Kino Reginasta

Musiikkitapahtuma

Oodista löytyy kaksi loistavaa paikkaa musiikkiesityksille. Kolmannen kerroksen Kirjataivaaseen soveltuvat rauhalliset, akustiset ja lyhytkestoiset musiikkiesitykset. Ensimmäisen kerroksen Maijansalissa on puolestaan monipuolinen esitystekniikka, johon sisältyy valotekniikkaa ja laadukas äänentoisto. Tilaa on 100–180 katsojalle, riippuen siitä millainen katsomo tapahtumaan rakennetaan.

Kysy vapaista ajoista ja musiikkitapahtumasi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.tilat@hel.fi

Lastentapahtuma

Oodin kolmannen kerroksen lastenalueella voi järjestää kaikille avoimia, maksuttomia tilaisuuksia lapsille ja perheille. Tapahtuma on mahdollista järjestää avoimessa tilassa tai lasten tapahtumatilassa, jossa on myös kuvan- ja äänentoisto. Alue sopii esimerkiksi lastenkirjojen julkaisutilaisuuksiin tai lasten musiikkitapahtumiin sekä pienimuotoisiin teatteriesityksiin.

Kysy vapaista ajoista ja oman tapahtumasi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.lapsetjanuoret@hel.fi

Taidenäyttely

Oodi keskittyy esittämään teknologiavälitteistä taidetta eli teoksia, jotka on suunniteltu esitettäväksi digitaalisessa muodossa. Oodissa on mahdollista järjestää pieniä tai suurempia mediataidenäyttelyitä tai taidetapahtumia. Oletpa tekemässä työpajaa, näytöstä tai mediataidekokonaisuutta, meiltä löytyy erilaisia teknisiä esityspintoja ja tiloja, jotka soveltuvat taidekäyttöön.

Jos haluat järjestää näyttelyn Oodissa, kirjoita lyhyt näyttelyhakemus, josta käy ilmi teoksen luonne ja olemus. Kerro hakemuksessasi ainakin seuraavat asiat:

  • Mitä teos käsittelee ja mistä näkökulmasta sekä mahdollinen kohdeyleisö
  • Teoksen formaatti, tekniset vaatimukset ja mitat
  • Toivomasi näyttelyajankohta
  • Näyttelyideaa havainnollistavia kuvia/video/ muu näyte

Lähetä hakemus sähköpostilla: sanna.m.huttunen@hel.fi (Sanna Huttunen)

Elokuvanäytös

Oodin ensimmäisen kerroksen elokuvateatterin Kino Reginan voi varata elokuvanäytöstä varten. Elokuvateatteri on varattavissa yksityisiin elokuvanäytöksiin maanantaisin klo 9–21, tiistaista perjantaihin klo 9–16 ja lauantaista sunnuntaihin klo 10–12. Muina aikoina elokuvatoiminnasta vastaa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Tilaan mahtuu jopa 250 henkilöä ja voit näyttää elokuvan joko tietokoneelta tai dvd:ltä. Jos esität elokuvasi DCP-kopiona tai vastaavana, sinun tulee erikseen vuokrata koneenkäyttäjä Kavilta.

Kavin yhteystiedot

Myös Maijansalissa on voi esittää elokuvia. Tilaan on mahdollista saada 100–180 paikkainen nouseva katsomo elokuvanäytöksiä varten. Salissa on valkokangas, jolle voi heijastaa 5 x 2.5 metrin kokoista kuvaa.

Muistathan, että jos esität Oodissa tekijänoikeudellista materiaalia, tulee sinulla olla materiaaliin esitysoikeus. Tapahtumanjärjestäjänä myös vastaat siitä, että elokuvan näyttämisen osalta noudatetaan kuvaohjelmalain (710/2011) velvoitteita, kuten elokuvien ikärajoja koskevia velvoitteita.

Tutustu Maijansaliin ja Kino Reginaan ja varaa sopiva tila elokuvanäytöksellesi. Voit myös laittaa meille sähköpostia, mikäli sinulla on kysymyksiä tapahtumasi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.tilat@hel.fi

Lue lisää Maijansalista

Lue lisää Kino Reginasta

Ruokaan liittyvä tapahtuma

Synttärit kaveriporukalla, työpaikan virkistyspäivä, rentoa kokkailua yhdessä tai onko kotonasi yksinkertaisesti liian pieni keittiö leipomista varten? Oodin toisesta kerroksesta löytyy keittiö, jossa on mahdollista järjestää erilaisia ruokaan ja ruoanlaittoon liittyviä tapahtumia. Keittiö soveltuu hyvin ruoanlaiton opettamiseen. Keittiössä on mahdollista järjestää myös avoimia yleisötilaisuuksia, kuten esimerkiksi keittokirjan julkaisutilaisuuksia.

Tutustu Oodin keittiöön tai kysy lisätietoja tapahtumasi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.tilat@hel.fi

Lue lisää Oodin keittiöstä

Pop up -tapahtuma

Oodin ensimmäisessä kerroksessa on mahdollista järjestää pienimuotoisia pop up -tapahtumia. Tila soveltuu esimerkiksi järjestöjen ja yhdistysten toiminnan esittelyyn tai erilaisten yleishyödyllisten palveluiden esille tuomiseen. Huomioithan, että pop up -pisteillä ei saa harjoittaa kaupallista toimintaa.

Ensimmäisen kerroksen aulassa on myös mahdollista järjestää yleisötilaisuuksia, jotka ovat avoimia ja yleiseen tilaan sopivia. Tilaan on mahdollista kalustaa tuolirivit parille kymmenelle hengelle.

Kysy vapaista ajoista ja oman tapahtumasi soveltuvuudesta Oodiin: oodi.tilat@hel.fi

Lue lisää pop up -alueesta

Tapahtuma Oodin lipan alla

Oodin edustalla eli lipan alla voi järjestää erilaisia ulkotapahtumia, kuten pienimuotoisia musiikkitapahtumia tai muita esityksiä. Oodilta on mahdollista saada tapahtumaan sähköä ja mahdollisesti myös muuta tapahtumatekniikkaa.

Tapahtumista on sovittava Oodin kanssa etukäteen. Kysy vapaista ajoista ja oman tapahtumasi soveltuvuudesta lipan alle: oodi.tilat@hel.fi

Huomioithan, että jos tapahtuma ulottuu Kansalaistorille, tulee sille hakea lupa Helsingin Kaupunkiympäristön toimialalta. Mikäli haluat järjestää tapahtuman ainoastaan Kansalaistorilla, tulee sinun niin ikään hakea siihen lupa Kaupunkiympäristön toimialalta.

Lue lisää yleisten alueiden lupamenettelyistä