Takaisin artikkeleihin

Tuo Oodiin joulukortti ikäihmiselle

17.11.2020

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Mukana on Helsingin lisäksi yli 90 paikkakuntaa ympäri Suomen.

“Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle”, kertoo Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Helsingin kaupungin puolesta kampanjaa organisoi vapaaehtoistoiminnan kehittämisasiantuntija Eliisa Saarinen. “Helsingin kaupunki on lähtenyt ilolla tähän lämminhenkiseen kampanjaan mukaan. Siihen voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen 16.11.–11.12.2020 välisenä aikana. Helsingissä keräämme joulukortteja Senioripalveluiden asiakkaille, kuten asumispalveluihin ja kotihoitoon”, Saarinen sanoo.

Helsingissä kortteja voi tehdä myös joulukorttipajoissa ja joidenkin kirjastojen omatoimipisteissä. Joulukorttipajoja järjestetään ainakin Helsingin kaupunginmuseolla, Annantalossa ja Maunula-talossa.

Korttiin kirjoitetaan hyvän joulun toivotukset. Saajan kohdalle merkitään ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimi ja Siskot ja Simot. Kortti toimitetaan lähimpään keräyslaatikkoon ilman kirjekuorta.

Keräyspaikkoina Oodi ja muut kirjastot

Helsingissä kirjastot toimivat keräyspaikkoina. Joulukorttien keräyspisteitä on molemmissa Helsingin kirjastoautoissa, keskustakirjasto Oodissa sekä Itäkeskuksen, Jakomäen, Kallion, Kannelmäen, Kontulan, Käpylän, Lauttasaaren, Malmin, Maunulan, Oulunkylän, Paloheinän, Pasilan, Puistolan, Pukinmäen, Rikhardinkadun, Suutarilan, Tapanilan, Tapulikaupungin, Töölön, Viikin ja Vuosaaren kirjastoissa.

Kaikki joulukorttien keräyspisteet ja mahdolliset postitusosoitteet löytyvät kampanjan verkkosivuilta: siskotjasimot.fi/joulupostia.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena, Helsingin kaupunki ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tutustu Joulupostia ikäihmisille -kampanjan verkkosivuihin

Kuva: Maija Astikainen / Helsingin kaupunki

 

Jaa artikkeli