Öppettider
mån–fre
8–22
lör–sön
10–20

Välkommen till Ode!

Ode är Helsingfors nya centrumbibliotek och en levande mötesplats mitt i Helsingfors. Bibliotekets mångsidiga tjänster och utrymmen står till stadsbornas förfogande sju dagar i veckan, från tidig morgon till sen kväll. Ode befinner sig i hjärtat av Helsingfors på Medborgartorget och är till för alla stadsbor.

Odes lånetjänster finns på Helmet.

Vad kan man göra på Ode?

Ode är just det som du vill att det ska vara. Du kan träffa vänner, skapa egen konst, läs och koppla av. Kom med hela familjen, boka ett mötesrum eller tillbringa en arbetsdag i en lugn miljö. På Ode kan du också ordna evenemang själv!

Läs mera

Arkitektur

Ode är en imponerande byggnad med sina glas- och stålkonstruktioner samt träfasader. Dess formspråk är en kombination av både traditioner och modernism. Det energieffektiva biblioteket är ett imponerande visitkort för det finländska byggandet. Arkitektbyrån ALA är ansvarig för huvud- och arkitekturplaneringen och för byggnadsentreprenaden ansvarar YIT.

Läs mera

Servicedesign som en del av planeringen

För att åstadkomma den bästa möjliga kundupplevelsen har man använt sig av servicedesign vid planeringen av Ode. Servicedesignen har omfattat bland annat planeringen av skyltar och möbler samt placeringen av material. Man har också funderat tillsammans på olika de våningarnas och utrymmens karakteristiska lösningar samt på samarbetspartnernas önskemål.

Läs mera

Bli kär i Ode

kirja

100 000

volymer och verk

mies-ja-nainen

54

varmhjärtade anställda

puu2

9

träd

kahvikuppi

2

kaféer