Mitä Oodissa voi tehdä?

Oodi on juuri sitä, mitä toivot sen olevan. Tapaa ystäviä, luo omaa taidetta, lue ja rentoudu. Saavu koko perheen kanssa, varaa kokoustila tai vietä työpäivä rauhallisessa ympäristössä. Oodissa voit myös järjestää itse tapahtumia.

Palvelut

Lukea ja lainata kirjoja ja muuta aineistoa

Kolmannessa kerroksessa sijaitsevat lainattavat tieto- ja kaunokirjallisuus. Asiakkaille on tarjolla noin 100 000 nidettä. Luettavaa on useilla eri kielillä, kuten yleisimmät eurooppalaiset kielet, arabia, kiina, somali ja venäjä.

Ylimmästä kerroksesta löytyvät sanomalehdet, aikakauslehdet sekä tabletit digitaalisten lehtien lukemiseen. Kerroksessa sijaitsee myös varatun aineiston noutopiste. Lainojen palautusautomaatti löytyy kirjaston pohjakerroksesta.

Käyttää perhekirjaston palveluja

Lasten ja perheiden palvelut on huomioitu Oodissa sen eri kerroksissa. Oodiin on esteetön pääsy lastenrattailla, ja kirjastosta löytyy puitteita perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Kirjastosta löytyy lapsille runsaasti kirjoja ja muita aineistoja, tapahtumatiloja, satuhuone ja lastenhoitohuone. Sisäänkäyntikerroksessa on lastenvaunuparkki sekä ruokailutilaa.

Kolmannen kerroksen lasten maailmassa on kattava valikoima lasten kirjoja ja muuta aineistoa. Lasten maailmassa järjestetään maksuttomia tapahtumia, kuten satutunteja sekä lasten päiviä.

Valmistaa esineitä, askarrella ja korjata

Toisen kerroksen kaupunkiverstaalla voi kokeilla 3D-tulostusta ja -skannausta, askarrella, ommella, tuunata, korjata ja nikkaroida. Käytettävissä on laaja valikoima työskentelyvälineitä, kuten laserleikkuri, tarratulostin, lämpöprässi, ompelukoneita, saumureita ja rintanappikoneita.

 

Pitää kokouksen tai työskennellä

Oodi on mainio paikka pitää etätyöpäivää, opiskella tai viettää freelancerin toimistopäivää. Omia kokouksia ja opetustuokioita voi järjestää varaamalla eri kokoisia ryhmätiloja.

Lisäksi Oodissa on viihtyisiä, avoimia työskentelytiloja useilla virtapistokkeilla. Asiakkaiden käytössä on tietokoneita, tulostimia, kopiokoneita ja langaton verkkoyhteys.

Kokea tai järjestää tapahtumia

Oodissa voit osallistua kaupunkitapahtumiin, seurata luentoja, käydä näyttelyissä ja innostua työpajoista. Myös omia tapahtumia on mahdollista tuottaa kirjaston tiloissa.

1. kerros: monitoimisali, elokuvateatteri

Vilkas aulakerros tarjoaa suuren salin ja elokuvateatterin näytöksiä ja tapahtumia varten.

Monitoimisali on 240 neliötä ja siellä on kokoontaittuva, nouseva katsomo, jossa on maksimissaan 184 paikkaa. Tilan voi kalustaa myös erityyppisiksi pöytäryhmiksi, jolloin tilaan mahtuu maksimissaan 100 henkeä. Monitoimisalissa on siirtoseinät, joten siellä voi järjestää niin suljettuja tilaisuuksia kuin kaikille kirjaston asiakkaille avoimia tapahtumia. Monitoimisaliin voi tilata catering-palvelun Oodin ravintolasta.

Elokuvateatterin auditorio on 250 neliötä ja katsomossa on 250 paikkaa. Auditorion yhteydessä on myös 50 neliön lämpiö. Tila on vuokrattavissa maanantaisin koko päiväksi, tiistai–perjantai klo 8–15, lauantai ja sunnuntai klo 10–13. Auditoriossa ei voi ruokailla.

2. kerros: tapahtumatila Kuutio ja pienryhmäkeittiö

Kuutio on noin 100 neliön immersiivinen tila älylasiseinillä. Sitä voi käyttää esimerkiksi digitaalisena taidegalleriana ja virtuaalisena oppimistilana.

Pienryhmäkeittiö on 30 neliön tila, jossa voi järjestää kokkauskursseja ym. ruuanlaittoon liittyviä pieniä tilaisuuksia.

3. kerros: lasten tapahtumatila

Lasten maailmassa voi järjestää koko perheen tapahtumia, kuten satuhetkiä, pajoja ja tempauksia.

Kuutio, monitoimisali elokuvateatteri ja pienryhmäkeittiö ovat maksullisia tiloja. Ne sekä maksuttomat tilat tulevat varattaviksi Oodin avautumisen jälkeen joulukuussa.

Oodin vuokrattavien tilojen hinnasto

Luoda kuvaa tai ääntä

Toisen kerroksen äänieristetyissä musiikkistudioissa ja muissa työskentelytiloissa on mahdollista musisoida, äänittää, editoida, ottaa studiovalokuvia, tehdä mediataidetta ja toteuttaa monipuolisesti luovuuttaan. Studioita ja graafisia työasemia voi varata yksityiseen tai yhteiseen käyttöön ja niissä on vaativan harrastajatason laitteistoa.

Pelata

Oodin pelitiloissa toisessa kerroksessa päästetään mielikuvitus valloilleen. Tiloista löytyvät laitteet PC-koneista VR-laseihin sekä tietokonehuone, jossa voi myös pelata.

Käydä kahvilla ja ravintolassa

Kun kaupunkilaisilta tiedusteltiin toiveita uuden kirjaston palveluihin liittyen, moni unelmoi viihtyisästä kirjakahvilasta ja kirjastobaarista. Kilpailutuksen tuloksena ravintola- ja kahvilapalveluiden tuottajaksi valikoitui Fazer. Ensimmäisessä kerroksessa on ravintola anniskeluoikeuksilla, kahvila ja terassi, ja kolmannessa kerroksessa sijaitsee kahvila, jonka antimista voi nauttia myös kansalaisparvekkeella maisemien äärellä.