Palvelut

Mitä Oodissa voi tehdä?

Oodi on juuri sitä, mitä toivot sen olevan. Tapaa ystäviä, luo omaa taidetta, lue ja rentoudu. Saavu koko perheen kanssa, varaa kokoustila tai vietä työpäivä rauhallisessa ympäristössä. Oodissa voit myös järjestää itse tapahtumia.

Lukea ja lainata kirjoja ja muuta aineistoa

Kolmannessa kerroksessa sijaitsee lainattava tieto- ja kaunokirjallisuus. Asiakkaille on tarjolla noin 100 000 teosta. Luettavaa on suomen ja ruotsin lisäksi useilla eri kielillä, kuten englanniksi, arabiaksi, kiinaksi, somaliksi ja venäjäksi.

Kolmannesta kerroksesta löytyvät lisäksi sanomalehdet, aikakauslehdet sekä tabletit digitaalisten lehtien lukemiseen. Tässä kerroksessa sijaitsee myös varatun aineiston noutopiste. Lainojen palautusautomaatti löytyy kirjaston pohjakerroksesta.

Käyttää perhekirjaston palveluja

Lasten ja perheiden palvelut on huomioitu Oodissa sen eri kerroksissa. Kirjastosta löytyy puitteita perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Kolmannen kerroksen lasten maailmasta löytyy lapsille runsaasti kirjoja ja muuta aineistoa sekä satuhuone ja lastenhoitohuone. Lasten maailmassa järjestetään maksuttomia tapahtumia, kuten satutunteja sekä lasten päiviä. Lastenosaston yhteydessä on lastenvaunuparkki.

Valmistaa esineitä, askarrella ja korjata

Toisen kerroksen kaupunkiverstaalla voi kokeilla 3D-tulostusta ja -skannausta, askarrella, ommella, tuunata, korjata ja nikkaroida. Käytettävissä on laaja valikoima työskentelyvälineitä, kuten laserleikkuri, tarratulostin, lämpöprässi, ompelukoneita, saumureita ja rintanappikoneita. Laitteet varataan Varaamon kautta.

 

Pitää kokouksen tai työskennellä

Oodi on mainio paikka pitää etätyöpäivää, opiskella tai viettää freelancerin toimistopäivää. Omia kokouksia ja opetustuokioita voi järjestää varaamalla eri kokoisia ryhmätiloja Varaamosta.

Lisäksi Oodissa on viihtyisiä, avoimia työskentelytiloja useilla virtapistokkeilla. Asiakkaiden käytössä on tietokoneita, tulostimia, kopiokoneita ja langaton verkkoyhteys.

 

Kokea tai järjestää tapahtumia

Oodissa voit osallistua kaupunkitapahtumiin, seurata luentoja, käydä näyttelyissä ja innostua työpajoista. Myös omia tapahtumia on mahdollista tuottaa kirjaston tiloissa.

1. kerros

Maijansali, auditorio

Vilkas aulakerros tarjoaa suuren monitoimisalin (Maijansali) ja auditorion näytöksiä ja tapahtumia varten.

240 neliön Maijansalissa on kokoontaittuva, nouseva katsomo, jossa on 184 paikkaa. Tilan voi kalustaa myös erityyppisiksi pöytäryhmiksi, jolloin tilaan mahtuu maksimissaan 100 henkeä. Maijansalissa on siirrettävät seinät, joten siellä voi järjestää niin suljettuja tilaisuuksia kuin kaikille kirjaston asiakkaille avoimia tapahtumia. Saliin voi tilata catering-palvelun Oodin ravintolasta.

Elokuvateatterin auditorio on 250 neliötä ja katsomossa on 250 paikkaa. Auditorion yhteydessä on myös 50 neliön lämpiö. Tila on vuokrattavissa maanantaisin koko päiväksi, tiistai–perjantai klo 8–15, lauantai ja sunnuntai klo 10–13. Auditoriossa ei voi ruokailla.

Tarkemmat tilatiedot ja varaaminen Varaamossa.

2. kerros

Kuutio ja pienryhmäkeittiö

Kuutio on noin 100 neliön immersiivinen tila älylasiseinillä. Sitä voi käyttää esimerkiksi digitaalisena taidegalleriana ja virtuaalisena oppimistilana. Tarkemmat tilatiedot ja varaaminen Varaamossa.

Pienryhmäkeittiö on 30 neliön tila, jossa voi järjestää kokkauskursseja ja muita ruuanlaittoon liittyviä pieniä tilaisuuksia. Tarkemmat tilatiedot ja varaaminen Varaamossa.

3. kerros

lasten tapahtumatila

Lasten maailmassa voi järjestää koko perheen tapahtumia, kuten satuhetkiä, pajoja ja tempauksia.

Kuutio, Maijansali, auditorio ja pienryhmäkeittiö ovat maksullisia tiloja. Sekä maksullisia että maksuttomia tiloja voi varata Varaamosta.

Oodin vuokrattavien tilojen hinnasto

Luoda kuvaa tai ääntä

Toisen kerroksen äänieristetyissä musiikkistudioissa ja muissa työskentelytiloissa on mahdollista musisoida, äänittää, editoida, ottaa studiovalokuvia, tehdä mediataidetta ja toteuttaa monipuolisesti luovuuttaan. Studioita ja graafisia työasemia voi varata yksityiseen tai yhteiseen käyttöön ja niissä on vaativan harrastajatason laitteistoa.

Pelata

Oodin pelitiloissa toisessa kerroksessa päästetään mielikuvitus valloilleen. Tiloista löytyvät laitteet PC-koneista VR-laseihin sekä tietokonehuone, jossa voi myös pelata.

Käydä kahvilla ja ravintolassa

Kun kaupunkilaisilta tiedusteltiin toiveita uuden kirjaston palveluihin liittyen, moni unelmoi viihtyisästä kirjakahvilasta ja kirjastobaarista. Kilpailutuksen tuloksena ravintola- ja kahvilapalveluiden tuottajaksi valikoitui Fazer. Ensimmäisessä kerroksessa on ravintola anniskeluoikeuksilla, kahvila ja terassi, ja kolmannessa kerroksessa sijaitsee kahvila, jonka antimista voi nauttia myös kansalaisparvekkeella maisemien äärellä.

Kolme kerrosta, kolme tunnelmaa

Tutustu tarkemmin Oodin kerroksiin.

Lue lisää